Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021
Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα

Αγαπημένα μου εν Χριστώ αδέλφια, φτάσαμε και φέτος με την Χάρη του Θεού, να γιορτάσουμε τα ευλογημένα Χριστούγεννα.
Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει σήμερα η ανθρωπότητα , έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ να γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές μας.
Την Γέννηση του Θεανθρώπου την ανήγγειλε στην Παρθένο ο Αρχάγγελος Γαβριήλ : « θα γεννήσεις παιδί και το όνομα αυτού Εμμανουήλ, δηλαδή, ο Θεός μεθ’ ημών.»
Έρχεται ο Χριστός στην γη για να μας σώσει με την αγάπη Του από την σκλαβιά της αμαρτίας.
Εμείς τι κάνουμε όμως; Μας δίδαξε την αγάπη, σε μας κυριαρχεί το μίσος. Μας δίδαξε την ανεξικακία, εμείς σήμερα δεν ανεχόμαστε τον εαυτό μας, πώς θα ανεχθούμε τον αδερφό μας;
Έρχεται κι ας Τον διώχνουμε και ας Τον αγνοούμε. Έρχεται να κατοικήσει στις καρδιές μας, να διώξει τα σκοτάδια μας, αλλά δυστυχώς οι καρδιές μας είναι κλειστές για το Φως. Τις έχει  κατακλύσει το σκοτάδι. Δεν μας αφήνει η κακία, το μίσος, η αδιαφορία και τόσα άλλα. Δεν έχουμε χρόνο να προσευχηθούμε, να πάμε Εκκλησία, να διαβάσουμε την Αγία Γραφή, Χριστιανικά βιβλία, να μετανοήσουμε, να εξομολογηθούμε, να κοινωνήσουμε τα Άχραντα Μυστήρια. Είναι γεμάτες οι ώρες μας, πού θα βρούμε τον χρόνο;
Έρχεται όμως Εκείνος, μπαίνει στη ζωή μας και περιμένει να ανοίξουμε να κατοικήσει στις καρδιές μας.
Ας καθαρίσουμε, αδέλφια, την ψυχή μας για να βρει λίγο μέρος να εγκατασταθεί ο Νεογέννητος Χριστός, να φωτίσει το σκοτάδι μας, να αναζωογονήσει την πίστη μας, να γιατρέψει τις πληγές και τους πόνους μας.
Έλα φλόγα της Θείας Αγάπης και κάψε τα αγκάθια των αμαρτιών  μας . Με την φλόγα της Αγάπης Σου, έλα Χριστέ μου, κάθισε στο θρόνο της καρδιάς μας γιατί Εσύ είσαι η Ζωή και η Οδός της Σωτηρίας μας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι :
«Ευλογημένα Χριστούγεννα
και Ένθεος ο καινούργιος χρόνος.»
Ηγουμένη Ταβιθά

Υπηρεσίες

Μνημόνευση Ονομάτων

Φιλοξενία

Λαδάκι Αγίασμα

Κεράκι

X