Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ τόμος 33

Κωδικός: ΒΘ33
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
5.00€

Διαστάσεις: 21.5 × 14.5 cm

Αριθμός Σελίδων: 178

                               ΠΡΟΛΟΓΟΣ

     Η σκέψη μου αυτή τη στιγμή που ετοιμάζω το εξώφυλλο του τριακοστού τρίτου τόμου των θαυμάτων του Αγίου Ραφαήλ, έτρεξε 34 χρόνια πίσω, τότε που στον Ιερό αυτόν τόπο είχα στήσει ένα αντίσκηνο και έλεγα ενδόμυχα τους στοχασμούς μου .
     Η προσευχή μου ολόθερμη προς τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, να με βοηθήσει η χάρη Τους να κτίσω το Μοναστήρι και τα μάτια μου διαρκώς γέμιζαν δάκρυα όταν έβλεπα ένα γυμνό βουνό χωρίς να έχω πού να μείνω, κατόπιν από την πρόσκληση του Αγίου Ραφαήλ.
     Όλα αυτά μου ήλθαν στη σκέψη μου, γιατί θαυμάζω σήμερα την θαυματουργική δύναμη των Αγίων, που με βοήθησαν όχι μόνο το Μοναστήρι να κτίσω, αλλά εκπλήρωσαν και την μεγαλύτερή μου αυτή επιθυμία να καταφθάνουν από παντού πλήθος κόσμου και να μετατρέπει η χάρη Τους, τον πόνο σε χαρά.
     Σε ένα βιβλίο με τον τίτλο << Στις κουρασμένες ψυχές >> γράφω : Άγιέ μου Ραφαήλ, στείλε ψυχές από τον κόσμο κουρασμένες, να νοιώσουν την δύναμη της Αγάπης Σου, Εσύ που ξέρεις να ζωντανεύεις τις ελπίδες των θνητών.
     Πόσος πόνος κυριαρχεί στα σημερινά μας χρόνια ! Τι ασθένειες, τι νοσήματα και τι αμαρτία κυβερνά τον κόσμο . Θλίψη απλώνεται παντού, δεν με αφήνει ανεπηρέαστη . Αγρυπνώ με την πένα στο χέρι, γιατί πρέπει η σημερινή κουρασμένη γενιά μας να νοιώσει πως υπάρχει παρηγοριά κι’ ελπίδα, να νοιώσει πως υπάρχει ένα Χέρι Δυνατό, που μεταβάλλει τον πόνο σε χαρά.
     Για τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα που δείχνουν την ζωντανή ύπαρξη του Αγίου Ραφαήλ, τα αναρίθμητα θαύματα, που πραγματοποιούν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη όταν αδυνατεί η επιστήμη και ομολογούν οι ίδιοι οι γιατροί, δεν πρέπει πια να αμφιβάλλει κανένας.
     Είναι άπειρες οι ασθένειες ψυχής και σώματος. Όμως και η αμαρτία πλεονάζει . Είναι ανάγκη να έρθει η λύτρωση στην ανθρωπότητα . Το μήνυμα του Ευαγγελίου μας δείχνει την χαρά της λυτρώσεως, έως την δροσιά της Θείας Χάριτος . Ο Γλυκύτατος Ιησούς χαλυβδώνει την θέληση και συνεχίζει ο ταξιδιώτης με κριτήρια και υπομονή τη ζωή του . Φθάνει να προσπαθεί κανείς να νικά κάθε αδυναμία και να προχωρεί θαρραλέος χωρίς φόβο και δισταγμό, όσα εμπόδια κι’ αν συναντήσει.
     Ο άνθρωπος λυτρώνεται και σε τούτη τη ζωή και στην άλλη όταν δώσει την καρδιά του στον Ιησού Χριστό . Τι δεν επιτυγχάνει η θέληση του ανθρώπου όταν αυτή εναρμονίζεται με το αναλλοίωτο θέλημα του Θεού.
     Είναι ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος να στοχεύει σ’ έναν κόσμο καλύτερο που δεν περιορίζονται ασφυκτικά οι ελπίδες του . Όταν η σκέψη είναι ελεύθερη, μακρυά από κάθε τι που θα του προκαλέσει την αμαρτία, τότε ο άνθρωπος γίνεται χαρούμενος, γιατί η αμαρτία επηρεάζει την ψυχή και φέρνει τη λύπη και τη φθορά.
     Εκείνος που θέλει να νοιώσει την ομορφιά της ζωής, πρέπει να πιστέψει και να αγαπήσει τις Αιώνιες Αλήθειες που ζωντανεύουν τις ελπίδες. Άλλωστε η Θεία χάρη είναι η αιτία κάθε αγαθού, είναι η νίκη μας κατά των αοράτων εχθρών . Όπως μας λέει ο Κύριος : << Ο έχων τας εντολάς μου και  τηρών αυτάς, εκείνος έστιν ο αγαπών με >>. Για να νοιώθουμε λοιπόν τη χαρά της ζωής, με κάθε θυσία πρέπει να αποκτήσουμε αυτές τις αρετές που μας ανεβάζουν υψηλά από τα χαμερπή του κόσμου τούτου.
     Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης . Προϋποθέτει καθαρότητα της καρδιάς να έχουμε, συνείδηση καθαρή, για να κατοικήσει η Θεία χάρη μέσα μας . Φθάνει η θέλησή μας να είναι ακλόνητη . Όπως είναι απαραίτητο τον αέρα να αναπνέουμε, έτσι και η ψυχή χωρίς το Πνεύμα το Άγιο ούτε στιγμή δεν μπορεί να ζήσει την πραγματική ζωή . Απόδειξη ότι η οι δίκαιοι δεν φοβούνται, η αγάπη του Θεού εκβάλλει τον φόβο. Αν διώχνουμε τους λογισμούς που μολύνουν την ψυχή και το σώμα, θα έχουμε ψυχική γαλήνη.
     Για τις ευγενικές θυσίες είναι ανείπωτη η ομορφιά της ψυχής, η δίψα για την αρετή είναι απέραντη, γιατί η γλυκύτητα που νοιώθει ο άνθρωπος είναι αφάνταστα μεγάλη . Δεν είναι μικρή υπόθεση όταν η ζωή του κυλά μέσα σ' ένα κλίμα γεμάτο μυστήριο πνευματικό και υπερκόσμιο° είναι ο ευτυχέστερος άνθρωπος, γιατί απολαμβάνει το μεγαλείο της Θεότητος.
     Τι κι' αν ο φθόνος ξεσηκώνεται; Η αγάπη του αγωνιστή γίνεται πιο δυνατή . Δεν τον επηρεάζει διόλου να αφήσει τον αγώνα του, καλό του κάνουν, γιατί δίδεται με πιο μεγάλη ορμή, δεν τον χωρίζει απολύτως τίποτα από τον Ιησού Χριστό που αγαπά . Άλλωστε γνωρίζει ότι ο Αγαπημένος του Ιησούς υπέστη τα πάνδεινα από τους σταυρωτές Του.
     Είναι καιρός ν' αγαπήσουν όλοι τις αθάνατες Αλήθειες, για να έλθει η λύτρωση στην ανθρωπότητα.
                                                                                                                                                                           ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρόποι παραγγελίας
Μπορείτε να προμηθεύεστε τα προϊόντα μας:
  • άμεσα από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μονής, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ναού.
  • επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο (+30) 22510-71708.
  • δίνοντάς μας παραγγελία μέσω email: info@ieramoni-agiou-rafail.gr.
  • μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα
Τρόποι Πληρωμής
  • Σε περίπτωση παραλαβής από το μοναστήρι, η πληρωμή γίνεται με μετρητά. Σύντομα, η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ θα διαθέτει μηχάνημα POS ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Σε περίπτωση τηλεφωνικής παραγγελίας η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή στη μεταφορική εταιρεία ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Ιεράς Μονής.
  • Σε περίπτωση παραγγελίας μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή ή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή μέσω paypal ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ιεράς Μονής.

Τρόποι Αποστολής

  • Μπορείτε να παραλάβετε τις παραγγελίες σας από το μοναστήρι, Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, 81100 Μυτιλήνη, Ελλάδα, τηλ.(+030) 22510-71708, τις ώρες λειτουργίας του, όλες τις ημέρες της εβδομάδος (από τις 7 π.μ. έως και τη δύση του ηλίου), συμπεριλαμβανόμενων και των αργιών.
  • Με μεταφορική εταιρεία. Το μοναστήρι αποστέλλει την παραγγελία σας με μεταφορική εταιρεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια καθώς και σε περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιστροφές
Για κάθε επιστροφή που ξεκινά με ευθύνη του πελάτη, τόσο η συσκευασία όσο και το προϊόν πρέπει να είναι άθικτα. Επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές μέχρι και 15 μέρες από την παραλαβή. Στην περίπτωση επιστροφής με δική σας ευθύνη επιβαρύνεστε με τα ταχυδρομικά κόστη της διπλής αποστολής του προϊόντος.

Ωστόσο πριν από κάθε επιστροφή θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email: info@ieramoni-agiou-rafail.gr ή με τηλέφωνο στα (0030)-22510-71708 για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία.

Ακυρώσεις
Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας δωρέαν μέσα σε 24 ώρες από τη δημιουργία της και, σε κάθε περίπτωση, πριν αυτή αποσταλλεί. Η αποστολή παραγγελίας συνοδεύεται κι από ένα ενημερωτικό email. Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί ήδη τα μεταφορικά κόστη επιβαρύνουν εσάς.

Σε κάθε περίπτωση ακύρωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με email: info@ieramoni-agiou-rafail.gr ή με τηλέφωνο στο: (0030)-22510-71708.

Επιστροφές χρημάτων
Σε περίπτωση ακύρωσης παραγγελίας, και πριν αυτή αποσταλεί, έχετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό σας ή στην πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα - αναλόγως του τρόπου που πληρώσατε.

Σε περίπτωση ακύρωσης αφού έχει σταλεί η παραγγελία, ή σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, τηρουμένων των προϋποθέσεων της παραπάνω παραγράφου Επιστροφές, γίνεται πλήρης επιστροφή χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό/πιστωτική/χρεωστική κάρτα - αναλόγως του τρόπου που πληρώσατε - αμέσως μόλις παραλάβουμε τα αντικείμενα.

Για την επιστροφή προϊόντων λόγω δικής σας υπαιτιότητας ισχύουν οι όροι της παραπάνω παραγράφου Ακυρώσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπηρεσίες

Μνημόνευση Ονομάτων

Φιλοξενία

Λαδάκι Αγίασμα

Κεράκι

X